Tantárgy neve, kódja: Minőségügy III. A, GGEPBAL-MINOSEG3-1
Szak neve, képzési szintje: Gépészmérnöki alapszak, BSc
Tanterv: 2021
Féléves konzultációs órák száma: 16
Kreditérték: 5
Elmélet: 0 %
Gyakorlat: 0 %
A tantárgy tantervi helye: 7. félév
Munkarend: Levelező
Előtanulmányi feltételek: Minőségügy II.
Értékelés: kollokvium
Tantárgy besorolása:
Oktatás nyelve: Magyar
Tantárgyfelelős: Dr. Líska Katarína
Felelős tanszék: Innovatív Járművek és Anyagok Tanszék
Tantárgy oktatója(i):
Ellenőrzésért felel:
Angeli Eliza
Tárgy oktatásának célja:
A minőségügy III.A c. tárgy célja a gyakorlatban használatos minőségügyi módszerek, technikák mélyebb megismerése, elsajátítása. A tárgy elvégzésével a hallgató megbízható alapokat kap a napjainkban használatos minőségügyi módszerek, technikák témájában.
A minőségügy III.A c. tárgy célja a gyakorlatban használatos minőségügyi módszerek, technikák mélyebb megismerése, elsajátítása. A tárgy elvégzésével a hallgató megbízható alapokat kap a napjainkban használatos minőségügyi módszerek, technikák témájában.
Elsajátítandó ismeretanyag:
Minőségügy
Elsajátítandó szakmai kompetenciák (tudás, képesség, attitűd, autonómia és felelősség, további szakmai kompetenciák):
Tudása:
Tudása:
Átfogóan ismeri a műszaki szakterület tárgykörének alapvető tényeit, irányait és határait. Képes önálló tanulás megtervezésére, megszervezésére és végzésére.Törekszik arra, hogy a problémákat lehetőleg másokkal együttműködésben oldja meg.Váratlan döntési helyzetekben is önállóan végzi az átfogó, megalapozó szakmai kérdések végiggondolását és adott források alapján történő kidolgozását.
A számonkérés és értékelés rendszere:
Félévközi tanulmányi követelmények:
szorgalmi
Vizsgakövetelmények:
Félévközi tanulmányi követelmények:
szorgalmi
Vizsgakövetelmények:
Vizsgára a
Tanulmányi segédanyagok, laborháttér:
Előadások anyaga, gyakorlatok jegyzetei.
Kötelező irodalom:
Dr. Gutassy Attila, Gutassy Nimród Ferenc: Minőségmenedzsment mindenkinekDr. Sembery Péter: Bevezetés a minőségügybe. SZIE Gödöllő, 2004.
Ajánlott irodalom: