Tantárgy neve, kódja: Projekt feladat II., GUZEBAL-PROJFEL2-1

Szak neve, képzési szintje: Üzemmérnök-informatikus alapszak, BProf
Tanterv: 2021
Féléves konzultációs órák száma: 0
Kreditérték: 16
Elmélet: 0 %
Gyakorlat: 0 %
A tantárgy tantervi helye: 6. félév
Munkarend: Levelező
Előtanulmányi feltételek: nincs
Értékelés: aláírás
Tantárgy besorolása: Kötelező
Oktatás nyelve: Magyar
Tantárgyfelelős: Gurka Dezsőné Csizmás Edit
Felelős tanszék: Informatika Tanszék
Tantárgy oktatója(i):
Ellenőrzésért felel: Gurka Dezsőné Csizmás Edit
Tárgy oktatásának célja:
A szakmai gyakorlat célja, hogy a képzés során szakképzettségnek megfelelő munkahelyen, munkakörben az elméleti és gyakorlati ismeretek összekapcsolása, a szakma gyakorlásához szükséges munkavállalói kompetenciák munkafolyamatokban történő fejlesztése, az anyag-eszköz-technológia ismeretek és gyakorlati jártasságok, valamint a munkafolyamatokban a személyi kapcsolatok és együttműködés, feladatmegoldásokban az értékelő és önértékelő magatartás, az innovációs készség fejlesztése. A szakmai gyakorlat során a hallgatónak tovább kell fejlesztenie, illetve el kell mélyítenie az addigi tanulmányai alatt megszerzett készségeket és ismereteket. A szakmai gyakorlat során nagy hangsúlyt kell fektetni a hallgatók:a. önálló problémamegoldó-képességének fejlesztésére,b. a csapatban történő munkavégzés erősítésére,c. az önálló munkavégzés képességének fejlesztésére,d. az idegen nyelv(ek) gyakorlására, a döntés-előkészítés fejlesztésére.A szakmai gyakorlat megkezdésének feltétele: minimum 70 tanulmányi kredit teljesítése.A szakmai gyakorlati helynek alkalmasnak kell lennie a megfogalmazott célok és követelmények elérésére, illetve teljesítésére.
Elsajátítandó ismeretanyag:

Elsajátítandó szakmai kompetenciák (tudás, képesség, attitűd, autonómia és felelősség, további szakmai kompetenciák):
Tudása:

– Képes az angol nyelvű szakirodalom megismerésére, a szakszöveg megértésére és feldolgozására.– Képes magyar és angol nyelven kommunikálni szakmai kérdésekről felhasználókkal és szakember kollégákkal.– Képes folyamatos önképzésre, lépést tartva ezáltal az informatikai szakma fejlődésével.

Képességei:

– Az angolnyelv-tudása eléri a képzéshez, valamint a folyamatos szakmai önképzéshez szükséges szintet.– Angolnyelv-tudása eléri a szakképzettséggel ellátható szakmai feladatok elvégzéséhez szükséges szintet.– Digitális technológia hatékony alkalmazása, tanulási célok elérését szolgáló digitális megoldások ismerete.– Szaknak, szakképzésnek megfelelő digitális kompetencia és szakmaspecifikus digitális készségek, médiatudatosság, biztonságos internethasználat.

Attitűdje:

– Nyitott az informatikai eszközöket alkalmazó más szakterületek megismerésére és az ott felmerülő informatikai problémák megoldására, együttműködve az adott terület szakembereivel.– Érti és magáénak érzi a szakma etikai elveit és jogi vonatkozásait, döntési helyzetekben maradéktalanul figyelembe véve azokat.– Törekszik a hatékony és minőségi munkavégzésre.– Szem előtt tartja és ügyel a munkatársai és a megrendelők adatainak, információinak biztonságára.

Autonómia és felelősség:


További szakmai kompetenciák:


A számonkérés és értékelés rendszere:
Félévközi tanulmányi követelmények:
A gyakorlati hely értékelése mellett a felelős oktatási egység előre megadott szempontok szerint értékeli a beadott beszámolót.
Vizsgakövetelmények:

Tanulmányi segédanyagok, laborháttér:

A szakdolgozat teljesítéséhez szükséges részletes szabályzat. Elektronikus szakdolgozat-követő rendszer.

Kötelező irodalom:

Ajánlott irodalom: