Tantárgy neve, kódja: Szaknyelv I. - német, GLOGBAN-SZNEMET1-1

Szak neve, képzési szintje: Logisztikai mérnöki alapszak, BSc
Tanterv: 2017
Heti órászám (előadás + gyakorlat + labor): 0+2+0
Kreditérték: 3
Elmélet: 0 %
Gyakorlat: 0 %
A tantárgy tantervi helye: 2. félév
Munkarend: Nappali
Előtanulmányi feltételek: -
Értékelés: gyakorlati jegy
Tantárgy besorolása:
Oktatás nyelve: Magyar
Tantárgyfelelős: Dr. Lelkes Zoltán
Felelős tanszék: Nyelvoktatási és Nyelvvizsgaközpont
Tantárgy oktatója(i):
Ellenőrzésért felel: Bajákiné Szűcs Éva
Tárgy oktatásának célja:
A hallgató képes legyen a logisztika szavainak, kifejezéseinek idegen nyelvi környezetben való megértésére, és aktív használatára. Megértse az idegen nyelvi kommunikációs helyzetben a foglalkozásával kapcsolatos tartalmakat és világosan ki tudja magát fejezni különböző szaknyelvi szituációkban idegen nyelven. Képes legyen megérteni a szakmájához, szakterületéhez kapcsolódó idegen nyelvű szakirodalmat. A tárgy hozzájárul a hallgató szaknyelvi önfejlesztéséhez.
Elsajátítandó ismeretanyag gyakorlat:


Elsajátítandó szakmai kompetenciák (tudás, képesség, attitűd, autonómia és felelősség, további szakmai kompetenciák):
Tudása:


Képességei:

Képes önálló tanulás megtervezésére, megszervezésére és végzésére. Képes megérteni és használni a logisztika szakterület jellemző szakirodalmát, számítástechnikai, könyvtári forrásait. Komplex megközelítést kívánó, illetve váratlan döntési helyzetekben is képes a jogszabályok és etikai normák teljes körű figyelembevételével meghozni döntéseit. Vállalja és hitelesen képviseli szakmája társadalmi szerepét, alapvető viszonyát a világhoz. Felelősséggel vallja és képviseli a mérnöki szakma értékrendjét, nyitottan fogadja a szakmailag megalapozott kritikai észrevételeket. Törekszik arra, hogy hogy önképzése a logisztika szakterületen folyamatos és szakmai céljaival megegyező legyen.

Attitűdje:


Autonómia és felelősség:


További szakmai kompetenciák:


A számonkérés és értékelés rendszere:
Félévközi tanulmányi követelmények:
A számonkérés módja: ötfokozatú gyakorlati jegy. A gyakorlati jegy megszerzése az alábbi feladatok teljesítéséből tevődik össze: Rendszeres részvétel és aktív közreműködés az órákon (mind egyéni, mind csoportmunkában, valamint projektfeladatok esetén), rendszeres számonkérések, félévközi és félévvégi összefoglaló írásbeli számonkérés, egy szaknyelvi témájú prezentáció.
Vizsgakövetelmények:

-

Tanulmányi segédanyagok, laborháttér:

Német-Magyar, Magyar-Német szótár

Kötelező irodalom:

J. Wergen, A. Wörner: PONS irodai kommunikáció Német Klett Kiadó 2012 ISBN-13: 9786155127328; Szabó Katalin: Logistik einfach Képzőművészeti Kiadó 2011. ISBN: 978-963-336-9791; A tanár által összeállított feladatlapok

Ajánlott irodalom: