Tantárgy neve, kódja: Transzverzális I.: Én, mint logisztikus, GLOGBAN-TRANSZV1-1

Szak neve, képzési szintje: Logisztikai mérnöki alapszak, BSc
Tanterv: 2021
Heti órászám (előadás + gyakorlat + labor): 0+0+1
Kreditérték: 1
Elmélet: 0 %
Gyakorlat: 100 %
A tantárgy tantervi helye: 2. félév
Munkarend: Nappali
Előtanulmányi feltételek: -
Értékelés: gyakorlati jegy
Tantárgy besorolása:
Oktatás nyelve: Magyar
Tantárgyfelelős: Dr. Török Erika
Felelős tanszék: Informatika Tanszék
Tantárgy oktatója(i): Dr. Török Erika
Ellenőrzésért felel: Bajákiné Szűcs Éva
Tárgy oktatásának célja:
A tantárgy célja, hogy elősegítsük a hallgatóknál a reflexív tanulás fejlesztését, illetve hogy gyakorlatot szerezzenek céljaik meghatározásában és célkitűzéseik megfogalmazásában.
Elsajátítandó ismeretanyag laboratórium:

Tanulási módok. Reflexív tanulás fontossága, önmagunk megismerése, énkép, önismeret, önbizalom. Milyen a jó logisztikus? Mit kell tennem, hogy jó logisztikus legyek? OPERA módszertan megismerése, ötletgyűjtés és fókuszálás fontossága. Johari ablak, önismereti feladatok. Személyiségprofilok, DISC. Önfejlesztés elemei, és eszközei. Mindmap, fejlődési terv. Személyes bemutatkozás és fejlődési irányok.

Elsajátítandó szakmai kompetenciák (tudás, képesség, attitűd, autonómia és felelősség, további szakmai kompetenciák):
Tudása:


Képességei:

Ismeri a logisztikában használatos mérési eljárásokat, azok eszközeit, műszereit, mérőberendezéseit. Képes a logisztikai rendszerek részfolyamatainak, és azok fizikai realizálását végző részegységek (anyagmozgatógépek, szenzorok, aktuátorok, irányítórendszerek, adatbázis-rendszerek stb.) összekapcsolására.

Attitűdje:


Autonómia és felelősség:


További szakmai kompetenciák:


A számonkérés és értékelés rendszere:
Félévközi tanulmányi követelmények:
Aktív részvétel az órákon.Amennyiben a képzés online formában történik, az órai munka alapfeltétele a kamera bekapcsolása. A félév során a hallgatók plakátot készítenek a félév során tanultakból. A plakát tartalmazza a hallgatók fejlődési, önfejlesztési tervét. A plakát tartalmazzon szöveget, rajzot, képet. 1 oldalas kézzel írott összefoglaló a plakátról. Beadási határidő: a félév utolsó gyakorlata.
Vizsgakövetelmények:

-

Tanulmányi segédanyagok, laborháttér:

-

Kötelező irodalom:

F. Várkonyi Zsuzsa: Tanulom magam, Budapest, 2003., ISBN: 963547393 1 Balogh László: Tanulási stratégiák és stílusok, a fejlesztés pszichológiai alapjai. http://www.mateh.hu/tehetsegkonyvtar/Dr_Balogh_konyvek/Tanulasi_strategiak_es_stilusok.pdf

Ajánlott irodalom:

Dr. Pascale Michelon: Fejleszd a memóriád! HVG Könyvek kiadó, 2018. ISBN: 9789633045718 Philip Carter - Ken Russel: Agytorna - Harmonizáld agyféltekéidet, teszteld és élesítsd elmédet! BIOENERGETIC KIADÓ KFT.2020. ISBN: 9789632914077 Horányi Katalin: Tanuljunk tanulni. Magyar Könyvklub, Budapest, 2002. ISBN: 9635477457. Oroszlány Péter: A tanulás tanítása, Független Pedagógiai Intézet, Budapest, 2007. ISBN: 789632100975