Tantárgy neve, kódja: Informatikai szakmai angol - I., GPTIFKN-INFSZAN1-1

Szak neve, képzési szintje: Programtervező informatikus, FOSZK
Tanterv: 2017
Heti órászám (előadás + gyakorlat + labor): 0+0+0
Kreditérték: 2
Elmélet: 0 %
Gyakorlat: 100 %
A tantárgy tantervi helye: 1. félév
Munkarend: Nappali
Előtanulmányi feltételek: nincs
Értékelés: gyakorlati jegy
Tantárgy besorolása:
Oktatás nyelve: Magyar
Tantárgyfelelős: Tánczikné Dr. Varga Szilvia
Felelős tanszék: Nyelvoktatási és Nyelvvizsgaközpont
Tantárgy oktatója(i):
Ellenőrzésért felel: Dr. Alvarez Gil Rafael Pedro
Tárgy oktatásának célja:
A tárgy oktatásának célja szaknyelvi ismeretek, szakmai szókincs elsajátítása, nyelvtani ismeretek elmélyítése annak érdekében, hogy a hallgatók megtanulják a szakmai kommunikáció alapjait; megértsék és megértessék magukat munkahelyi szituációkban, mint például szakmai társalgásban/értekezleteken való részvétel, szakmai szövegek olvasása.
Elsajátítandó szakmai kompetenciák (tudás, képesség, attitűd, autonómia és felelősség, további szakmai kompetenciák):
Tudása:


Képességei:

a) tudásAz angol nyelvtudása eléri a szakmai feladatokhoz elvégzéséhez, és a folyamatos szakmai önképzéshez szükséges szintet. b) képességKépes szakmai vélemény kialakítására a szoftverfejlesztéshez szükséges technológiák, hardver és szoftver eszközök kiválasztása során.Képes a munkájához kapcsolódó informatikai feladatok megoldásához szükséges együttműködésre, egyéni és team munkában való hatékony munkavégzésre.Képes fejlesztői és felhasználói dokumentációk készítésére.c) attitűdNyitott a képesítésével, szakterületével kapcsolatos szakmai, technológiai, fejlesztési eredmények megismerésére, befogadására, és törekszik saját tudásának megosztására.d) autonómia és felelősségÖnálló a munkájához kapcsolódó előírások betartásában és a vonatkozó dokumentumok elkészítésében.Munkájáért felelősséget vállal önálló feladatvégzésnél és csoportmunkában egyaránt.

Attitűdje:


Autonómia és felelősség:


További szakmai kompetenciák:


A számonkérés és értékelés rendszere:
Félévközi tanulmányi követelmények:
A gyakorlati jegyet a hallgatók a számonkérések során szerzett pontok alapján kapják: A hallgatók egy szaknyelvi témájú prezentációt (30 pont) készítenek és az órán előadják (20 pont), zárthelyi dolgozatot írnak az átvett tananyagból (30 pont) illetve órán nyelvi kommunikációs feladatokat oldanak meg (20 pont).
Vizsgakövetelmények:

A hallgatóknak a maximálisan szerezhető 100 pontból összesen legalább 50 pontot kell szerezni a szóbeli kommunikációs feladatok, az írásbeli dolgozat és a prezentáció pontszámait összegezve.

Tanulmányi segédanyagok, laborháttér:

A tanár által kiadott nyomtatott és digitális anyagok

Kötelező irodalom:

[1] Eric H. Glendinning & John McEvan: Oxford English for information technology, Oxford University Press, 2014, ISBN: 019457492X

Ajánlott irodalom:

[1] Virginia Evans, Jenny Dooley & Stanley Wright: Career Paths - Information Technology. Express Publishing, 2011, ISBN: 9780857776402[2] Santiago Remacha Esteras: Infotech - English for Computer Users Student's Book Cambridge University Press, 2008, ISBN: 9780521702997