Course title, code: Technical Mechanics III, GAGEBAL-MECHANI3-1

Name and type of the study programme: Computer science engineering, BSc
Curriculum: 2021
Number of semester consultation hours: 16
Credits: 4
Theory: 0 %
Practice: 0 %
Recommended semester: 3
Study mode: correspondence
Prerequisites: Mechanika II.
Evaluation type: exam
Course category:
Language: english
Responsible instructor: Dr. Lakó Sándor Dezső
Responsible department: Department of Basic Sciences
Instructor(s):
Course objectives:
Course content:

Acquired competences:
Knowledge:

Ismeri a műszaki szakterület műveléséhez szükséges általános és specifikus matematikai, természet- és társadalomtudományi elveket, szabályokat, összefüggéseket, eljárásokat.- Ismeri a szakterületéhez kötődő fogalomrendszert, a legfontosabb összefüggéseket és elméleteket.- Képes a műszaki szakterület ismeretrendszerét alkotó diszciplínák alapfokú analízisére, az összefüggések szintetikus megfogalmazására és adekvát értékelő tevékenységre.- Képes az adott műszaki szakterület legfontosabb terminológiáit, elméleteit, eljárásrendjét alkalmazni az azokkal összefüggő feladatok végrehajtásakor.- Képes önálló tanulás megtervezésére, megszervezésére és végzésére.- Képes rutin szakmai problémák azonosítására, azok megoldásához szükséges elvi és gyakorlati háttér feltárására, megfogalmazására és (standard műveletek gyakorlati alkalmazásával) megoldására.- Képes megérteni és használni szakterületének jellemző szakirodalmát, számítástechnikai, könyvtári forrásait.- A megszerzett informatikai ismereteket képes a szakterületén adódó feladatok megoldásában alkalmazni.- Képes műszaki rendszerek és folyamatok alapvető modelljeinek megalkotására.- Képes ismereteit alkotó módon használva munkahelye erőforrásaival hatékonyan gazdálkodni.- Munkája során képes alkalmazni és betartatni a biztonságtechnikai, tűzvédelmi és higiéniai szabályokat, előírásokat.- Képes arra, hogy szakterületének megfelelően, szakmailag adekvát módon, szóban és írásban kommunikáljon anyanyelvén és le

Skills:


Attitude:


Autonomy and responsibilities:


Additional professional competences:


Requirements, evaluation, grading:
Mid-term study requirements:

Exam requirements:

A veszélyhelyzet alakulása, valamint a számonkérés módját kidolgozó kari bizottság határozatai, ajánlásai függvényében ebben a pontban még változások lehetségesek! A vizsga az előadásokon elhangzott, illetve az egyéni feldolgozásra kiadott elméleti anyag számonkéréséből és feladatok megoldásából áll. Az elméleti részből való felkészülést a szorgalmi időszak végén kiadott vizsgatematika segíti. A vizsgán használható segédeszközök ugyanazok, mint a ZH-n használhatók. A szorgalmi időszakban szerzett pontszám 40 fölötti részének fele beleszámít a vizsgapontszámba. A vizsga írásbeli, maximális pontszáma 100 pont. A vizsgajegy meghatározása a TVSz. 11. § (2) szerinti táblázatnak megfelelően történik.

Study aids, laboratory background:

Az önálló feldolgozásra kijelölt anyagrészek tanulását segítő videós magyarázatok és azok jegyzetei. A Teamsen és/vagy a Neptun Meet Streeten közzétett dokumentumok, diák, táblázatok.

Compulsory readings:

Jakubek Lajos, Szabó Béláné: Kinematika, kinetika. H 321. Szabó Béláné: Kinematika, kinetika példatár. H-341. M. Csizmadia Béla, Nándori Ernő: Mechanika mérnököknek, Mozgástan. Nemzeti Tankönyvkiadó, Bp.,1996.

Recommended readings: